Oltenița download
Menu
Forma intrarii
CATEGORII
Personal
Cautare
Main » 2011 » August » 11 » Cântaţi singur pe Titanic, domnule preşedinte!
2:16 PM
Cântaţi singur pe Titanic, domnule preşedinte!
Planeta întreagă se scufundă financiar. Când dispar, ca dintr-un condei, în doar câteva şedinţe de tranzacţionare, 8.000 de miliarde de dolari din pieţele internaţionale, cuvântul "criză” nu e deloc prea mare. Însuşi preşedintele Băncii Centrale Europene nu se sfieşte să caracterizeze situaţia internaţională drept "cea mai gravă criză de după război”. Doar al nostru face apeluri televizate la moderaţie şi precauţie în cheltuirea resurselor bugetare de către politicieni şi se dă preocupat de modul în care ar putea genera presa panică. Acea presă care zilele astea dă pe galben titluri ca put finelor năsucuri de la Cotroceni întrunite de urgenţă într-o şedinţă a cărei concluzie oficială e că la noi nu e criză. Acea presă pe care, fiindcă nu s-a aliniat toată în genunchi în faţa lui, ani de zile a călcat-o în picioare întru discreditare şi la al cărei faliment a contribuit din toată fiinţa. Şi tot acea presă care primeşte în faţă, tot zilele astea, dincolo de recomandările prezidenţiale, scuipaţii blondei supreme. De ce? Păi taman pe motiv că, din interese meschine de ponegrire a responsabililor guvernamentali, n-ar fi suficient de isterică în legătură cu criza internaţională pe care doar partenerul ei politic încearcă să ne convingă că n-o vede.

Nu suntem parteneri, nici măcar pe vreme de criză, domnule preşedinte! Când v-a fost bine şi aţi stat comod în preferinţele electorale ale românilor, vă permiteaţi să persiflaţi pe oricine şi nu apelaţi la înţelegerea noastră. Eraţi, în propria şi bogata închipuire, garantul de nestrămutat al interesul naţional. Când lăcustele portocalii pe care le-aţi adus pe capul nostru s-au apucat de prădat la modul cel mai barbar cu putinţă (o fac şi azi) o ţară oricum sleită de jumătate de secol de comunism, nu-mi amintesc să fi primit vreo rugăminte mieroasă de a participa şi noi la jaf. Şi cei mai mulţi dintre noi – eu, cu siguranţă, printre ei – nici nu şi-au dorit asta. Când v-aţi alergat cu procurorii rivalii politici şi pe toţi cei care îndrăzneau să mişte-n front, aţi făcut-o fără să ne cereţi părerea sau sprijinul. Când ne-aţi trimis Fiscul la uşă să ne bage-n faliment personal, după ce în prealabil ne-aţi sleit de impozite, iar în acelaşi timp cisternele petroliere neaccizate brăzdau (cum o fac şi azi) şoselele patriei al cărei steag vă face să lăcrimaţi când treceţi pe lângă el, n-am simţit-o ca pe un parteneriat. Ba, dimpotrivă, poate-s eu mai subiectiv, mie mi s-a părut chiar un gest de o ostilitate fără margini.

Acum a venit, pentru dumneavoastră, un soi de moment politic al scadenţei. Chiar dacă ţucălarii pe care-i plătiţi de la buget vă cântă la ureche cât de frumos şi deştept arătaţi, sunteţi un om prea inteligent ca să nu ştiţi că e groasă. Şi acolo unde vă scapă informaţia au grijă serviciile să vă completeze lacunele. Aţi condus atât de tiranic şi fără viziune această ţară (care v-a ales tocmai fiindcă aţi avut un contracandidat acuzat că ar avea veleităţi dictatoriale), iar epigonii dumneavoastră portocalii n-au făcut altceva decât să se îmbogăţească şi să sfideze (mult mai rău decât anteriorul partid-stat porstrevoluţionar), încât lumea s-a cam săturat de oroarea de a vă avea în frunte; şi pe dumneavoastră, şi pe ei. Românii sunt, în general, nepermis (pentru gustul meu) de răbdători. Aşa că se revoltă foarte rar şi doar în cazuri extrem de acute. Dar trendul (asta vă doare, de fapt) e abrupt descendent. Odată cu declanşarea celui de-al doilea val al crizei mondiale, simţiţi că vă duceţi în cap, fără posibilitate de revenire, domnule preşedinte. Vă fuge pământul de sub picioare (e aproape imposibil, în actuala situaţie financiară, să mai cocoşaţi ţara cu pomeni electorale) şi, laş cum sunteţi, încercaţi să vă agăţaţi de noi. Măcar să ne prăbuşim împreună, nu-i aşa?. Cu amendamentul că tonomatele astea cu euro atât de hulite au un simţ al responsabilităţii mai înalt decât al clicii care vă încojoară slugarnic şi nu vor genera inutil panică, vă anunţ oficial să nu contaţi pe noi. Cântaţi dumneavoastră singur pe puntea Titanicului. O să fie o reprezentaţie pe cinste!
Category: Personal | Views: 479 | Added by: Bomstar | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Calendar
«  August 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
CHAT
200
PARTENERI
Statistica

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Copyright bomstar © 2024